Quantcast
Channel: Tales Of Taste
Viewing all 57 articles
Browse latest View live

Zo zag mijn barbecue eruit: Van hapje tot het dessert.

$
0
0
Een tijdje geleden heb ik mijn Barbecook barbecue omgeruild naar een Weber. Sindsdien kan ik eindelijk gebruik maken van mijn barbecue kookboeken. Bij een barbecue met deksel zijn de mogelijkheden veel uitgebreider en kan ik eindelijk beginnen te experimenteren. Zo zag onze barbecue er enkele weken geleden alvast uit. Als aperitief verscheen er een heerlijk frisse gin tonic op tafel.

Als hapje: Vietnamese scampi lolly’s met pindasaus(Recept)
De mengeling van scampi en varkensgehakt zorgt hier voor een verrassende smaak combinatie. Hierbij smeuïge pindasaus met kokosmelk en het aperitief hapje voor de barbecue is zeker geslaagd. Inspiratie voor dit recept haalde ik uit het Weber’s grote BBQ boek.

Goudbrasem met kerstomaten op de Weber barbecue (Recept)
Tot voor kort kwam vis op de barbecue bij mij altijd uit een papillotte. Makkelijk en lekker, maar ik miste de barbecue smaak. Sindsdien leg ik wel een een hele vis op de grill, met de huid er nog aan. In dit recept gebruik ik goudbrasem, maar dit kan je naar eigen smaak variëren.


In whisky, soja en honing gemarineerd piepkuiken (Recept) 
Een recept dat hier nogmaals de revue gaat passeren.

Op de barbecue gegrild fruit met Griekse yoghurt of vanille ijs (Recept)
Dit is een heerlijk licht & light nagerecht voor een barbecue. Gegrilde stukken fruit, geserveerd met Griekse yoghurt (of vanille ijs). Mijn favorieten zijn alvast mango, nectarine, meloen en ananas

Meer barbecue recepten vind u hier



PH 9715 - Piet Huysentruyt - De keuken van Likoké tot in je eigen huiskamer,

$
0
0
PH 9715 staat al een tijdje te schitteren op mijn boekenkast.
Het levenswerk van Piet Huysentruyt gebundeld in een tweedelige kookboek.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik voor de opening van Likoké in 2013 geen fan was van Piet. Maar dat gedeelte vergeten we graag, met alle respect natuurlijk voor wat hij heeft bereikt op tv gebied en zijn drie miljoen verkochte kookboeken. Toen we in September 2013 voor de eerste keer de trip naar Les Vans maakten vielen we van de ene in de andere culinaire verbazing. Een tweede bezoek in 2015 aan Restaurant Likoké overtrof alle verwachtingen. Respect voor Piet en zijn ganze team. Met dit boek komt de keuken van Likoké tot in je eigen huiskamer, maar verwacht geen 15 minuten recepten. Ik ben vooral blij dat het recept van één van de hoogtepunten van ons etentje in dit boek staat "Le Jardin". Nu opzoek gaan naar die topproducten.

Piet Huysentruyt: 
“Mijn passie is bekroond met het mooiste boek ooit”


Eigentijds & Eigenzinnig, 1997 

Het eerste deel van het boekproject PH9715 wordt een integrale heruitgave van het ophefmakende boek ‘Eigentijds & Eigenzinnig’ dat in 1997 verscheen. Dat boek verbaasde toen door zijn bijzondere opmaak en de verregaande culinaire fotografie van Tony Le Duc. Men sprak over fotografische ‘foodporn’. Extreme close-up foto’s van varkenskop met kaviaar, zwevende rauwe ree met oester en foto’s van carpaccio van sint-jakobsvruchten en kalfstong op betonstructuren. De smaakcombinaties liegen er niet om. Dit boek heeft niet enkel Le Ducs carrière een internationale duw in de rug gegeven, maar heeft ook in de jaren negentig vele jonge chefs beïnvloed.

Sergio Herman: 
“Heel lang geleden ben ik met Valentijn bij Piet in Wortegem-Petegem gaan eten. Hij kookte toen écht ‘out of the box’. Ik herinner mij nog goed het dessert met peterselie in de hoofdrol. Zijn kookstijl deed me nadenken. Hij deed zijn ding dat bij hem paste, zowel zijn visie op gastronomie als zijn stijl als mens”

Likoké - De cirkel is rond, 2015 
Het tweede deel van PH9715 is nieuw en gaat over identiteit, teamwork, respect, frustraties, zalig stinken naar stront, poten en kloten, en een West-Vlaams boertje. Piet Huysentruyt kookt samen met zijn jonge keukenbrigade volgens de nieuwste kooktechnieken, maar baseert zich vaak op de combinaties van ingrediënten die hij vroeger toepaste. De link met het eerste boek is nooit ver weg.

Piet Huysentruyt: 
”Mijn smaakherinneringen gaan terug tot in mijn jeugd. De liefde voor orgaanvlees komt van mijn ouders, waar bereidingen met hersenen, poten en kop wekelijks op tafel kwamen. Het waren echte smaakbommen. Maar bijna niemand kan die gerechten vandaag nog bereiden.”

Gelimiteerde oplage: 2.500 exemplaren via ph9715.com
PH9715 wordt gedrukt op 2.500 genummerde exemplaren.


De Treeswijkhoeve – Waalre (NL) - Dick Middelweerd

$
0
0
Vlakbij Eindhoven, in de Waalrese bossen runnen Chef Dick Middelweerd en gastvrouw Anne-Laura dit prachtige twee sterenrestaurant. Het restaurant werd in 2000 overgenomen van Anne-Laura’s ouders. Sindsdien werd het pand geleidelijk gerenoveerd met behoud van de authentieke sfeer.
Deze gerenoveerde oude boerderij die dateert uit 1916 heeft een prachtig terras en sfeervolle aangelegde tuin. In de zomer staat de tuin centraal bij De Treeswijkhoeve. Hier gaat het niet alleen om de prachtig aangelegde tuin en zijn fraaie terrassen, maar ook om ‘de tuin’ als inspiratiebron. Zo word er in de eigen moestuin groenten, kruiden en seizoensfruit geteeld.
Chef Dick Middelweerd is een gedreven en creatieve chef die kiest voor verse en kwalitatieve producten. In de keuken gaat hij voor de perfectie met een voortdurende en oneindige zoektocht naar de juiste balans tussen verschillende ingrediënten. Zijn doel is de gasten verrassen, verwennen en vermaken met smaak, kleur en textuur. Koken met een harmonie tussen gevoel en techniek zorgt ervoor dat de gerechten die op tafel komen stuk voor stuk een unieke smaakbeleving zijn

Last-minute boekten we via diningwiththestars.nl een tafel. Eens aangekomen namen we plaats op het terras en genoten we van een heerlijk aperitief. In sneltempo werd onze tafel volgezet met fingerfood.


Kroepoek sesam met mierikswortel en paling 

Meiknol met dashi crunch van gepofte wilde rijst 

Kempische hoender met soja en dennezout


Japanse duizend knoop met smaken tom kaij kaij 



Merengue van rode curry, vulling van wortelcurry en galetje van citrus 


Hierna volgde nog twee amuses.
De eerste was een heldere bouillon van geroosterde tomaat, kumquat en granité van bleekselder

De tweede amuse was een Hollands maatje met Amsterdams uitje en roggebrood.

Vervolgens genoten we van een 4-gangen lunch

Makreel met salade van quinoa, paprika, inktvis en avocado 

Op zuurdesem gebakken rode mul met artisjok, tomaat en jonge venkel 

Gebraden ree, met smaken van biet, yoghurt en verveine 

Het dessert was opgesplist in twee verschillende creaties: 

Rood fruit, basilicum, mint, witte chocolade en vlierbloesem 

Ananas van de Grill dome BBQ, pure chocolade en curry

Bij de koffie

De Treeswijkhoeve 
Valkenswaardseweg 14 
5582 VB Waalre 
+31 (0)40 221 55 93 
treeswijkhoeve@alliance.nl 
www.treeswijkhoeve.nl

Nieuw foodmarket-event in Cadzand: FoodFest

$
0
0

Topchefs Sergio Herman, Syrco Bakker & company zetten foodregio Zeeland in nieuw perspectief,

Zeeuws-Vlaanderen is een jaarlijks nieuw culinair evenement rijker! Voortaan is het mogelijk om in de duinen van Cadzand nóg meer te genieten van al het goeds dat de regio op culinair gebied te bieden heeft. Op maandag 7 september aanstaande vindt namelijk de eerste editie van Foodfest, een initiatief van Stichting Inspired Events plaats in samenwerking met tientallen partners die houden van eerlijk, lekker en ambachtelijk eten.

Sergio Herman, Syro Bakker & Co,

Dit unieke foodfestival is één van de eerste projecten van Stichting Inspired Events opgericht door niemand minder dan topchefs Sergio Herman (Pure C/The Jane), Syrco Bakker (Pure C/Syrco.nl), collega-ondernemers Mark Labruyere van Delica Licious en Petra Gorthmanns van Strandhotel in Cadzand-Bad. Foodfest moet inspireren en de Zeeuws-Vlaamse foodregio promoten. Het evenement is niet alleen bedoeld om samen te genieten, maar ook om inspiratie op te doen door elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Dit kan in de VIP Lounge maar ook gewoon in de duinen. Daar is de toegang gratis. Alle liefhebbers van eten en drinken zijn van harte welkom.


Stories of food,

Tijdens Foodfest worden niet alleen (h)eerlijke en verse producten geserveerd. Onder anderen tatoeëerder Henk Schiffmacher, schrijfster Ellemieke Vermolen, de Vlaamse tv-chef Sophie Dumont, kweker Dieneke Klompe en dp en Sergio Herman himself delen een verhaal over hun relatie met (ambachtelijk) eten. Kortom, wie tijdens een inspirerend event, in goed gezelschap lekkere gerechten wil proeven en daar met de blote voeten in het zand van wil genieten zit de tweede maandag van september gebeiteld in Cadzand-Bad.

Aanvang en route 

Foodfest vindt plaats van 12:00 uur tot 23:00 uur ter hoogte van Pure C/Strandhotel in Cadzand-Bad. Vanaf 12.00 uur is het strand waar ook Pure C gevestigd is omgetoverd tot een uitgebreide foodmarket waar alle zintuigen worden geprikkeld. Rond de klok van 13:30 uur wordt per boot het ‘eerste’ mandje oesters aan wal gebracht en aan co-founder van de Stichting Inspired Events, Sergio Herman overhandigd. 
De route naar Foodfest vindt u hier; http://www.strandhotel.eu/nl/contact/route.

Voor meer info, volg de Facebook pagina: www.facebook.com/inspiredeventscadzand


Fotocredit: wouterwest.nl

24 uur in Den Haag

$
0
0

Den Haag is officieel verkozen tot Beste Binnenstad van Nederland (2013-2015). Het werd voor ons dus hoog tijd om hier eens een bezoekje aan te brengen. De gezellige en historische binnenstad leent zich goed voor een dagje winkelen, culinair genieten, cultuur opsnuiven enzovoort. Zie hier aan de hand van 5 foto collages hoe onze dag in Den Haag er uit zag.
Het was bijna middag toen we arriveerden in Den Haag. Het hotel waar we verbleven "Ibis Den Haag City Centre" had een perfect centrale ligging. Op enkele minuten wandelen waren we in China Town. We gingen opzoek naar een restaurant waar veel volk zat. Uiteindelijk stapten we restaurant Ka Lun binnen. Een goede keuze.
Na onze lunch verdwalen we een beetje door de gezellige straten van Den Haag. We wandelen langs één van de meest gefotografeerde plekjes in de stad: de Hofvijver met het Binnenhof. We drinken een heerlijk duveltje op het terras van de oudste herberg van Den Haag 't Goude Hooft, en tussendoor shoppen we nog een beetje.  

Na dat shoppen was het terug tijd voor een borreltje. We passeerden langs jenever- en likeurdistilleerderij "Van Kleef". Van Kleef is opgericht in 1842 en dat zie je bij binnenkomst: het pand straalt ambachtelijkheid uit, compleet met rijen drankorgels. Proef zeker hun korenwijn die 5 jaar op vat heeft gelagerd.
Het aanbod aan gezellige restaurants is natuurlijk enorm in een stad als Den Haag. Wij hadden gereserveerd inRestaurant Oker. Een bruisend restaurant waar je kan kiezen tussen verschillende  kleine gerechten. Ideaal om gezellig aan tafel te delen. 
Op onze terugweg naar het hotel kwamen we deze gezellige wijnbar nog tegen. We sloten onze dag Den Haag af met een heerlijk glaasje wijn bij "Pierre". 
Uiteindelijk werd het hoog tijd om ons hotelterug op te zoeken. Een heerlijke nachtrust en uitgebreid ontbijtbuffet zorgde voor een aangenaam weekendje Den Haag. Dit Ibis hotel is ideaal om de stad te ontdekken. Perfect kwa ligging, betaalbaar en wat heb je meer nodig in een stad als dit. Enkel de badkamer vonden we een beetje camping achtig, maar proper was ze wel.

 Wat is nu typisch Haags?
  • Enige Nederlandse stad aan zee: van hartje stad naar strand is slechts 15 minuten.
  • Koninklijke residentie: met paleizen, Prinsjesdag, de Paleistuin.
  • Het hoogste restaurant van Nederland, The Penthouse, is hier gevestigd. Inclusief panoramisch uitzicht op zee.
  • Het enige tramrestaurant van Nederland rijdt hier een toeristische route terwijl een uitgebreid diner wordt opgediend.
  • De eerste Nieuwe haring wordt hier geveild, aan zee natuurlijk tijdens Vlaggetjesdag.
Meer weten omtrent Accor hotels in Den Haag, klik hier.

Nieuwe lading Jong Keukengeweld 2015 - 2016

$
0
0
Eigenzinnige jonge topchefs zetten Vlaanderen op de kaart

Vers vlees in de kuip! Letterlijk én figuurlijk. Jong Keukengeweld verzamelt 58 topchefs, jonger dan 35 jaar, met een onstuimige liefde voor de Vlaamse gastronomie en pure streekproducten. De ingrediënten? Innovatie, creatie en een tikje rock ’n roll. Hun doel: Vlaanderen op de kaart zetten als gastronomische bestemming. 


Op 1 oktober start ook de jongeren actie waarbij jonge chefs koken voor jongeren. De eerste periode loopt van 1 oktober tot en met 31 oktober 2015. De tweede periode loopt van 1 maart tot 31 maart 2016. Jongeren van 18 tot 30 jaar kunnen zich culinair laten verwennen bij de Jong Keukengeweld-chefs. Voor 45 euro krijgen ze een driegangenmenu van topkwaliteit, inclusief water en aangepaste wijnen of bieren. In restaurants met een Michelinster of een Gault&Millau-score vanaf 15/20 betalen ze 55 euro.

 “We hebben een wereldkeuken, dat verdient een wereldpubliek”,
Ben Weyts, Vlaams minister van toerisme 



Jong Keukengeweld, dat zijn 58 topchefs (allemaal jongeren dan 35 jaar) die Vlaanderen in binnen-en buitenland op de kaart zetten als gastronomische topbestemming. Gelukkig hebben we een schat aan jong talent. Daarom zet Toerisme Vlaanderen de crème de la crème van de jonge topchefs in de kijker, want onze Vlaamse gastronomie barst van getalenteerde jonge topchefs die het verdienen om in de spotlight te staan. Jong Keukengeweld promoot de culinaire beleving in binnen- en buitenland. En zo kan de hele wereld proeven van Vlaanderen. Met Jong Keukengeweld wordt aangetoond dat de Vlaamse gastronomie hip en innovatief is. Net als de chefs zelf. Topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens zijn peters van de campagne. Gert is trouwens zélf ex-Jong Keukengeweld. De Jong Keukengeweld-chefs staan voor innovatie, creatie en een tikje rock ’n roll. 


Dankzij de vorige edities hebben wijzelf al verschillende pareltjes ontdekt. Ook dit jaar kijken we er naar uit om enkele Jong Keukengeweld chefs te gaan ontdekken. Kijk hier voor de selectie van 2015-2016:

Reserveren doe je hier (als je op desktop zit): http://bit.ly/reserveernuJK15 
Surf je mobiel, reserveer dan hier: http://bit.ly/reserveermobielJK15

Antwerpen
Ardent                                      Wouter Van Steenwinkel
Fleur de Sel                              Alex Verhoeven
L’Epicerie du Cirque                   Dennis Broeckx
Amu                                         Marjanne Moonen
Bouffard                                   Stijn Mertens
Vina Clara                                Jef Rietjens
Lewis                                       Thomas Snijders
Petit Cuistot                              Nils Proost
Graanmarkt 13                         Seppe Nobels
La Belle                                   Peter Vangenechten
Divin by Sepi                            Nicky Cuppens

Brussel
WY                                          Joel Rammelsberg

Limburg
Hotel Restaurant Mardaga          Jens Stinissen
De Kiwizien                              Anne-Sophie Breysem
6zinnen                                    Jan Wouters
Altermezzo                               Jo Grootaers
Le Cinquième                            Kevin Bonanno
Cuchara                                   Jan Tournier
Ogst                                         Sebastien Wygaerts
Innesto                                    Koen Verjans

Oost-Vlaanderen
Restaurant Onder de Toren        Sam Van Houcke
Fleur de lin                               Lode De Roover
De Vijf Seizoenen                      Jonas Haegeman & Laurence Haegeman
Karel De Stoute                         Thomas De Munck
Maison D.                                 Didier Bourdeaux
De Verborgen Tuin                    Steven Van Snick
Brasserie Boulevard                  Sam d’Huyvetter
Benoit & Bernard Dewitte          Bernard Dewitte
Volta                                        Davy De Pourcq
Restaurant Vrijmoed                  Michaël Vrijmoed
‘t Vijfde Seizoen                        Broes Tavernier
C-Jules                                     Julie Baekelandt
Restaurant Calla’s                     Niels De Landtsheer
Restaurant De Karper                Nick Coppens
Cochon De Luxe                        Tom Van Lysebettens
Kelderman                                Bart Tastenhoye

Vlaams Brabant
’t kreukeltje                              Bram Heylens
Het Land aan de Overkant         Wim Dejonghe
Essenciel                                  Niels Brants
Bart De Bondt                           Bart De Bondt
Zarza                                       Verbeken Bram
Sir Kwinten                               Glenn Verhasselt
Bistro Margaux                          Thomas Locus
Spaans Dak                              Jonathan Uyttendaele

West-Vlaanderen
Restaurant Schatteman              Gregory Schatteman
Bonte B                                    Bernard Bonte
Va et Vient                               Matthias Speybrouck
Restaurant ZENO                       Reinout Reniere
Souvenir                                   Vilhjalmur Sigurdarson
Boury Restaurant                      Tim Boury
Het Vliegend Tapijt                    Felix François
Cuisine Kwizien                         Steven Devriendt
Markt XL                                  Benny Van Torre
Restaurant Sel Gris                    Frederik Deceuninck
Floris                                       Floris Panckoucke
Tafel 10                                   Bert Denoulet
’t Verschil                                 Tom Cloet
Ter Leepe                                Kristof Marrannes


Lady Chef of the Year 2015! : Anne-Sophie Breysem van restaurant De Kwizien

$
0
0
Anne-Sophie Breysem van restaurant De  Kwizien in Hasselt wordt de Lady Chef of the Year 2015!

Foto: visitflanders © Michael Dehaspe

Anne-Sophie is overtuigend verkozen tot winnares van de Lady Chef of the Year award door zowel een vakjury als het publiek. Niet meer dan terecht wordt ze dit jaar dan ook bekroond met de prestigieuze titel van beste vrouwelijke chef in België, en dat voor het 25e jubileumjaar!

She creates dishes with a woman’s touch in a contemporary style.
#
visitflanders

Vlakbij het rustige jeneverplein in Hasselt bevindt zich Restaurant ‘De Kwizien’ waar gastvrijheid en gastronomisch genieten centraal staan. Vanuit haar open keuken weet Chef Anne-Sophie Breysem haar gasten culinair te verwennen met frisse en creatieve gerechten. Zij tracht de smaken op een zo best mogelijke manier naar voor te brengen zonder hun eigenheid te verloochenen.

Meer info over Anne-Sophie Breysem & restaurant De  Kwizien vind u op de website van visitflanders.com

Jeneverplein
3500 Hasselt


Lady Chef of the Year is een wedstrijd georganiseerd door Green Seed Belgium 

Céderic De Mey van Restaurant C-Jules bekroond tot Belgium’s Lambassador 2015-2017

$
0
0
De Franse (Interbev Ovins), Ierse (Bord Bia) en Engelse (AHDB) organisaties ter promotie van lamsvlees, hebben recent de jonge en talentvolle chef Céderic Demey, bekroond tot Belgium’s Lambassador 2015-2017. Céderic De Mey, 31 jaar, wordt de komende 2,5 jaar de officiële ambassadeur van Europees lamsvlees in ons land.
Cédéric studeerde af aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte en legde op jonge leeftijd al een indrukwekkend parcours af in de wereld van de gastronomie. Hij liep stage en vervolledigde zijn vakkennis en ervaring bij een van onze grootste internationale chefs, Wout Bru, zowel in Courchevel als in Eygalières. Terug in België, opende hij in 2014 zijn eigen restaurant « C-Jules » in Zottegem, nabij Gent. Met zijn vriendin Julie Baekelandt, die hij in de hotelschool in Brugge ontmoette, haalde hij in amper een paar maanden tijd een 14/20 in de Gault & Millau.
Vandaag is de carrière van Céderic in volle bloei. Deze jong chef is verheugd zijn naam te associëren aan een authentiek product, dat borg staat voor een duurzame productie, zowel in de opwaardering van de landelijke gebieden, als in de bijdrage aan de biodiversiteit. Het respect voor mens en milieu staan daarbij centraal.
Om zijn aanstelling als « Lambassador » te vieren, ontwikkelde Céderic een eerste recept, genaamd “Lam Gods”, een verwijzing naar het bekende schilderij van de gebroeders Van Eyck in Gent, wat niet zover af ligt van het restaurant van Céderic in Zottegem. Voor het recept, Klik hier

Lamsvlees in cijfers:

• 1,9 kg per persoon = de gemiddelde consumptie lamsvlees in de Europese Unie
• België staat op de elfde plaats met een jaarlijkse consumptie van ongeveer 1kg.
• De Belgische productie dekt maar 15% van de consumptie van lamsvlees. België importeert dus het grootste deel van haar lamsvlees, voornamelijk vanuit de Europese Unie.
• In de Europese Unie bestaat de Europese stapel van (jonge) fokooien uit 64 miljoen dieren.
• De schapenteelt draagt bij tot het economische en ecologische evenwicht van de gebieden waar ze vooral plaats vindt. De ooien worden vooral gekweekt in ‘moeilijke’ landbouwzones. Dit geldt des te meer voor de Britse (68%), Ierse (70%) en Franse (84%) schapenteelt.

Markt 15
9620 Zottegem

’s Werelds ‘gekste water’ opent een eigen bar in bruisend Brussel

$
0
0

EXTRAORDINAIRE PERRIER bar, een Mix van cocktails en street art in een unieke pop-up bar

Wie bij een glaasje bubbels meteen aan Champagne denkt heeft het hier bij het verkeerde eind. In de gloednieuwe pop-up bar, gelegen aan de Avenue Louize, worden sprankelende cocktails en mocktails geserveerd, allen gemaakt op basis van het iconische bruiswater en in een decor geïnspireerd op de wereldberoemde Franse street art kunstenaar l’Atlas.

Het kleurrijke lijnenspel van l’Atlas siert niet alleen de Slim Cans en PET flessen van de eerder deze week gelanceerde limited edition ‘PERRIER Inspired By Street Art’, zijn eigenzinnige grafische design werd ook doorgetrokken tot in het interieur van de EXTRAORDINAIRE PERRIER bar. 
Naast de vaste cocktailkaart, die is samengesteld door PERRIER Mixologist Laurent Greco, nodigt PERRIER ook elke donderdag enkele van ‘s lands beste mixologists uit. Ze nemen voor één avond de bar en de shakers over en serveren hun exclusieve PERRIER signature cocktails.

Volgende mixologists hebben hun komst bevestigd: 
  • 1/10: Ben Belmans (Ben’s Bar – Bijou, Antwerpen 
  • 8/10: Kristof Burm (former Café Théâtre, Gent - former Josephine’s, Antwerpen) 
  • 15/10: Naushad Rahamat (Cocktails@NINE, Antwerpen - finalist Belgian Bartender of the Year 2015) 
  • 22/10: Bruno Simons (Mixing Tales, Antwerpen - Belgian Champion Cocktail Shaking 2014) 
  • 29/10: Hannah Van Ongevalle (The Pharmacy, Knokke - Belgian Bartender of the Year 2014)
Nog tot en met 7 november kan je in deze nieuwe Brusselse hotspot ‘stijlvol’ genieten van cocktails en mocktails als een Breakfast @ Louise, Glamour Perrier, Perrier Mint Julep of een spectaculaire Smoky Mojito Passion - l’Atlas style!

EXTRAORDINAIRE PERRIER bar 
Louizalaan 78
1050 Brussel 
Open van 25 september t.e.m. 7 november 
Van woensdag t.e.m. zaterdag van 18u tot middernacht

Foto credits: JOHN STAPELS

Geef je gin extra smaak, geur of kleur met Atomic Gin Botanical Tube

$
0
0
Met 10 botanicals, samen handig individueel verpakt in een tube, kan je voortaan naar hartenlust een gin letterlijk in een handomdraai extra smaak, geur of kleur geven. Je hebt daarbij zelfs keuze uit drie verschillende tubes. Naast een tube klassieke botanicals zijn er ook twee andere met respectievelijk florale en pittige botanicals.

Magisch paars of pittige staartjespeper? 

Zo kan je bijvoorbeeld met kaasjeskruid uit Iran in geen tijd aan een gincocktail een magische, paarse gloed geven of een liefdevolle roze schijn met hibiscusbloem uit Egypte. Wil je een extra zoete toets dan is er sinaasappelschil uit Paraguay. Voor buitengewone florale aroma’s zorgen rozenblaadjes uit Iran of vlierbloesem uit Servië. Kardemom uit Guatemala of steranijs uit Vietnam brengen een intense kruidigheid en wie graag van een pittige tot pikante gin houdt, voegt staartjespeper uit Indonesië of pepermunt uit Oostenrijk toe. De infusietijd duurt niet langer dan twee minuten en verder kunnen een aantal van deze botanicals ook als garnering visueel verrassen.

Bekijk hier een foodpairing met Atomic gin: Salade van boontjes, vijg & mozzarella

Atomic Gin Botanical Tube bestaat in drie variëteiten die elk tien botanicals en meerdere infusie zakjes bevatten: Classic, Floral en Spicy. Te koop bij cavisten, prijs per tube € 25

Classic: jeneverbes, steranijs, sinaasappelschil, kaasjeskruid, tijm, hibiscusbloem, rozenblaadjes, kardemom, rooibos, roze peper
Floral: jeneverbes, sinaasappelschil, kaasjeskruid, kamille, lavendel, hibiscusbloem, jasmijn, rozenblaadjes, vlierbloessem, sukadeschil
Spicy: jeneverbes, steranijs, pepermunt, tijm, gember, staartpeper, kardemom, korianderzaad, roze peper, rozemarijn

(1) Over Atomic Gin…
 … is een Belgisch-Italiaanse bio-gin
…  wordt in Noord-Italië op aloude, ambachtelijke bain-marie wijze gestookt  naar een recept van de broers Ruben en Thomas De Ruyck op basis van ecologisch geteelde gerst en 23 bio-botanicals.
… is een dubbel distillaat waarvan het alcoholgehalte van 65° met het zachte water uit de dolomieten wordt versneden tot een fluwelen gin van 40°.
 won in juni van dit jaar een Platinum medaille op de jaarlijkse SIP Awards in de VS en zilver op de IWSC in Londen.
… is een gin die als basis voor tal van cocktails kan gebruikt worden maar ook als gekoelde aperitief puur of als eau-de-vie kan plezieren.

… is te koop bij cavisten in een fles van 0,5 l:  € 36.95

Restaurant Meliefste – Wolphaarstdijk (NL)

$
0
0
Meliefste is te vinden in het voormalige restaurant ’t Veerhuis. Dit restaurant had in totaal vijftien jaar een Michelinster en sloot in 2009. Het jonge paar Thijs en Anuschka Meliefste waagde de sprong en opende begin Maart 2015 de deuren van hun eigen restaurant.
Thijs Meliefste was voorheen souschef van restaurant Katseveer* in Wilhelminadorp. Hiervoor deed hij ervaring op in Het Gebaar in Antwerpen en ook liep hij stage bij driesterrenrestaurant The Fat Duck in London. Thijs wordt in de keuken bijgestaan door sous-chef Sam Hoondert . Sam komt van The Jane in Antwerpen. en deed onder andere stages bij Oud Sluis***, Likoke*, Lasarte**, Het gebaar*, en katseveer*. Ook Gastvrouw Anuschka deed ervaring op in sterrenzaken zoals o.a. Het Gebaar in Antwerpen.
Het restaurant heeft een prima ligging, in de jachthaven van het Veerse Meer. Een prachtige omgeving waar je heel mooie wandelingen kunt maken. De liefde voor de natuur wordt helemaal doorgetrokken in de keuken. Zo is het menu van Meliefste een reflectie van de natuur en de Zeeuwse omgeving. 
Hier geen à la carte. Als gast kies je voor een drie-, -vier of vijfgangenmenu (30, 40 en 50 euro).Wijnarrangement € 6,50 per glas. 

Het aperitief met enkele hapjes werden geserveerd op het prachtige terras. Diner 11/07/2015

Kroepoek van oud Hollandse kaas, dip van kikkererwten en gebrande amandelen 

Watermeloen, gel van citrus, dropplant 

Gefermenteerde rode biet, Hollands maatje 

Rammenas, zee eik, Kodium (alg), yoghurt

Bij de hapjes bleven we een beetje op onze honger zitten. Niet dat het er te weinig waren, maar we waren gewoonweg nog niet verrast. De volgende gerechten waren stuk voor stuk super. Zowel kwa presentatie als kwa smaak en opbouw. Enkel bij het hoofdgerecht miste ik een beetje het zomerse gevoel.
Gerookte paling, makreel, savooikool, sap van snijbonen 

Langoustine, pompoen, handgerolde couscous 

Zeebaars, prei, tomaat, choronsaus, crème van lente ui 

Boerderijeend, Zeeuwse kers, rode biet 

Kazen

Chocolade, Zwarte bes, violet, rozen

Restaurant Meliefste 
Wolphaartsdijkse Veer 1, 
Wolphaartsdijk, Nederland


Sterrenrestaurant Cuchara transformeert

$
0
0
Chef Jan Tournier van restaurant Cuchara presenteert zijn nieuw interieur. Het alom geprezen restaurant verhuist integraal naar de achterbouw van het bestaande huis en zorgt voor een gloednieuwe restaurantbeleving. “De nieuwe zaal sluit nog meer aan op de richting die ik uitwil”, zegt Jan Tournier trots. “Warme materialen, minimalistisch meubilair én een indrukwekkende glazen sculptuur.” Root, zoals deze zeven meter lange glazen boom heet, werpt een nieuw licht op Tourniers ‘kookkunst’ waarin hij Lommel, de glasblaaskunst én zijn roots een warm hart toedraagt.

“We blijven het houden bij 30 couverts per service nét omdat we nu een perfect uitgebalanceerd team hebben dat dit perfect aankan. We ambiëren niet nog meer werk, wel nog beter worden in wat we doen. En hoe we het doen.” Het nieuwe restaurant en de kunstzinnige en architecturale invulling ervan, past alvast in het plan dat Jan Tournier voor ogen heeft: pure, gedurfde keuken waaruit boven alles passie spreekt.


PLAFONDSCULPTUUR 
Het warme interieur van het nieuwe restaurant ontpopt zich als een strak gestileerd geheel waarin enkel ronde tafels worden gebruikt - “ik vind dat véél aangenamer tafelen om met twee naast elkaar te zitten”, aldus de chef - in een nieuwe, ietwat loungy setting. Het intimistische karakter wordt versterkt door de zwarte wand waarop kunstenares Esther Barend in situ een vierluik maakte. Dé rode - of beter goudkleurige - draad doorheen de ruimte, die achteraan overgaat in een gloednieuwe wijnkamer, wordt gevormd door de glazen plafondsculputuur. “Root is een glazen boom die door glaskunstenaar Jeroen Maes werd ontworpen, of beter: we zijn hiervoor samen een boom gaan uitzoeken in de Lommelse bossen om deze dan in glas uit te voeren.”

Lepelstraat 3
3920 Lommel 
+32 (11) 75 74 35 
info@cuchara.be







Copyright © foto's Manu Bloemen

Hendrick’s bar ‘Chambers of the Curious’ in drie cocktail recepten

$
0
0
De eigenaardige Hendrick’s bar ‘Chambers of the Curious’ voelt aan als een ontdekkingstocht door je eigen brein. Terwijl je er ontspannen van unieke cocktails nipt, worden je hersenkwabben gestimuleerd door middel van een resem onschuldige experimenten. Het interieur is bovenal magisch vormgegeven door de ideeën van de fantasierijke performer/muzikant Max Colombie (Oscar And The Wolf) die er nog tot 31 oktober zijn favoriete breinprikkels met je deelt…


ELDER LADY 
Om de creativiteit in je hersenen te doen ontluiken als een waar bloempje 
Ingrediënten:
  • 40 ml Hendrick’s Gin
  • 35 ml citroensap
  • 10 ml Bols Red Orange
  • 5 ml vlierbloesemsiroop
  • een dropje eiwit 
Bereiding: Meng de ingrediënten tot één geheel 
Serveer: (gezeefd) in een martiniglas 
Versiering: Vlierbloesem

EVELYN WAUGH’S NOONDAY REVIVER 
Als het brein een opkikker nodig heeft

Ingrediënten: 
  • 35 ml Hendrick’s Gin
  • 35 ml Fever Tree Ginger Beer
  • 50 ml Brugse Zot,
  • 2 ml honing 
Bereiding: Meng de ingrediënten tot één geheel 
Serveer: (gezeefd) in een klein cognacglas 
Versiering: Kruimels ‘Lotus’ speculoos & Sinaasappelschil

CELERY SOUR 
Een wake-upcall voor de warhoofden onder ons 

Ingrediënten: 
  • 40 ml Hendrick’s Gin
  • 30 ml vers geperst citroensap
  • 30 ml ananassap
  • 25 ml suikersiroop
  • 3 druppels selderijbitter
  • een dropje gepasteuriseerd eiwit
  • een handvol raketsla 
Bereiding: Meng de ingrediënten tot één geheel 
Serveer: (gezeefd) in een coupe (een Marie-Antoinette cocktailglas) 
Versiering: Selderij 

Bereiding van het ananassap: Stamp de rucola fijn in een kom Voeg vervolgens enkele scheuten ananassap toe, evenredig aan de hoeveelheid raketsla Laat het goedje zo’n anderhalf uur weken Giet daarna de vloeistof door middel van een zeef in een fles, Koel bewaren

HENDRICK'S GIN BAR 'CHAMBERS OF THE CURIOUS' 
Nog tot 31 oktober worden deze smakelijke Hendrick’s breincocktails geserveerd op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond in La Pharmacie anglaise, Coudenberg 62 in Brussel. 
Meer informatie op: www.chambersofthecurious.be

Blogtrip: 5 dagen Vietnam #panga2015

$
0
0
Het klinkt onwaarschijnlijk, maar enkele maanden geleden kreeg ik een mailtje omtrent deze blogtrip naar Vietnam. We zouden 5 dagen in Vietnam zijn om het verhaal rond de pangasius vis te ontdekken. Op de planning stond een bezoek aan de internationale visbeurs Vietfish 2015. Een workshop koken met panga in Saigon Cooking Class. Een cook-off tussen een Nederlands en Vietnamese chef en een bezoek aan een panga farm en factory. Tussendoor was er nog tijd over voor een historische tour door Ho Chi Minh en s'avonds hadden we tijd om van de ene naar de ander rooftop te gaan. Een mega avontuur waar ik enorm toffe mensen heb leren kennen.
Toch vertrok ik met een dubbel gevoel. 5 dagen Vietnam, hoe zit dat met de jetlag? Het zou vermoeiend worden? Maar toch kon ik dit niet missen, ook al ben ikzelf geen fan van panga. Een gekweekte vis waar enkele jaren geleden heel wat rond te doen was omtrent vervuild water, antibiotica, enz. . Waar rook is, is vuur dacht ik. Maar ik wilde het wel eens met mijn eigen ogen zien. Zou een vis waar giftige stoffen in zitten zomaar Europa binnen kunnen komen? (Meer daarover alvast in dit filmpje). In welk water worden deze vissen gekweekt? Hoe hygiënisch is de verwerking? Waarvoor staat het label ASC? Deze vragen spoelde door mijn hoofd.
Op Zondag 23/08/2015 was het zover. Ik pakte in station Noorderkempen de trein naar Antwerpen om van daaruit door te reizen naar Schiphol. Om 21u40 steeg ons vliegtuig op richting Vietnam. Met een tussenstop van 4 uur in Dubai kwamen we rond 18u (locale tijd) aan in Vietnam. Snel naar het hotel voor de check-in en dan wilde ik zo snel mogelijk door de straten van de stad dwalen. Moe en onder de indruk werden dat 2 pilsjes om de hoek en snel het bed in. Dinsdag ochtend stond al direct een bezoek aan Vietfish 2015 geplant. Hier maakten we al snel kennis met de verschillende kwaliteitslabels en controles. 
Woensdag ochtend was het tijd om naar de markt te gaan. Met de chef Khang van restaurant Hoa Tuc gaan we langs de "Cho Ben Thanh Market" in Ho Chi Minh city. Met enkele boodschappen keren we s'middags terug naar de Saigon Cooking Class. Daar stonden drie recepten met panga op de planning. Verse springrolls met scampi en panga - Salade van groene mango met gegrilde pangasius& gebakken lotus rijst met gefrituurde panga. 

Op Donderdag stond er een tour door Ho Chi Minh op de planning. Een bezoek aan het War Remnants Museum, Central Post Office, Basiliek van Notre-Dame en het presidentieel paleis waren de highlights van deze voormiddag. 

In de namiddag was het tijd voor de cook-off tussen een Nederlands en Vietnamese chef. Het viskoekjes met kokos en limoenmayonaise kon voor mij niet op boxen tegen de zoet zure Vietnamese soep met panga van de Vietnamese chef. Het was dan ook leuk te zien hoe deze chef aan de slag ging met een hele vis en niet met de filets zoals wij ze kennen.
Vrijdag was d-day, tijd voor het echte werk. We stappen s'morgens vroeg op de bus richting de Mekong delta. Daar stond een bezoek aan een panga kwekerij en factory op de planning. Na een rit van bijna 4 uur stapten we over in een speedboot. Deze bracht ons naar een eiland op de Mekong rivier. Op dit eiland waren een 17 tal vijvers die gebruikt werden om de panga te kweken. Het water dat gebruikt wordt om deze vis in te kweken wordt eerst in een lege vijver gefilterd. Hier worden 2 producten (o.a. Vime Iodine) aan toegevoegd om het water te zuiveren. Daarna wordt het water overgepompt naar een ander vijver om de vis te kweken.


Negen maanden later, als de vis volwassen is en ongeveer 1 kg weegt is het tijd voor de verwerking. De vis wordt in waterbassins vervoerd naar de panga factory. Hier wordt de vis geslacht, gewassen, gekeurd, gereinigd en ingevroren. De vis komt aan de ene kant van het bedrijf levend binnen en 100 meter verder gaat deze diepgevroren in de verpakking. Meer daarover binnenkort in een uitgebreider verslag.


Na deze drukke dag was het tijd voor een avond ontspanning. We werden verwacht in het Mekong River Resort voor een heerlijk diner en een glaasje wijn. Gezellig aan tafel terugblikken naar een uiterst interessante week. Na enkele uurtjes slaap besloot ik op te staan en te gaan genieten van de prachtige zonsopkomst. Nadien was het toch terug bedtijd, want de avond voordien was iets te gezellig.

Uiteindelijk stond er nog een dagje ontspanning op de planning. Op Zaterdag avond keerden we weer terug richting België. Hoewel ik in het begin twijfels had om richting Vietnam te vertrekken was ik enorm blij dat ik dit avontuur heb meegemaakt. Het was een unieke kans om te zien hoe het er aan toe gaat met deze vis. Vietnam, It was nice to meet you !!


Voor een uitgebreid verslag over pangasius kan u terecht op OneWorld.nl


Oesters aan dolle marktprijzen!

$
0
0
In brasserie La Quincaillerie, Dock’s en Pakhuis kunnen oesterliefhebbers tijdens het weekeinde van vrijdag 16 tot en met zondag 18 oktober hun hartje ophalen. Elke brasserie organiseert tijdens één dag van het weekend een oestermarkt waar kwekers hun oesters aan marktprijzen verkopen terwijl tal van mariene gerechtjes kunnen geproefd worden.

Naar jaarlijks traditie zullen een aantal gerenommeerde oesterkwekers de oestermarkten van La Quincaillerie in Brussel (vrijdag 16 oktober, 17 tot 23 uur), Dock’s in Antwerpen (zaterdag 17 oktober, 12 tot 15 uur) en Pakhuis in Gent (zondag 18 oktober, 11 tot 15 uur) met hun aanwezigheid extra kleur en cachet geven. Ze openen en verkopen hun oesters aan inkoopprijs. Wie graag zich even laat gaan of gewoon meer dan een dozijn diverse oesters wat hun smaak en textuur betreft met elkaar wil vergelijken, zal hier dus makkelijk zijn of haar gading vinden. Daarnaast zijn er nog tal van andere zeevruchten te degusteren.

Vaste bezoekers zijn Véronique Gillardeau, kweekster van wellicht mondiaal gesproken de meest gerenommeerde oester. Daarnaast is ook de sympathieke topper Benoît Massé uit Ile d’Oléron die voor de drie brasseries exclusief een aantal oesters affineert. Cees Sinke die onder de Zeeuwse oesterkwekers qua finesse als een ijkpunt aanzien wordt, maakt het bekende trio rondt dat dit jaar wordt uitgebreid tot een kwintet. Ze krijgen immers voor de eerste keer het gezelschap van Nicolas en Mickaël Tanguy, twee talentvolle jonge oesterkwekers uit Bretagne, die met hun oesters het hoogstaande assortiment komen verrijken.

Uiteraard worden er tijdens de oestermarkten ook passende wijnen en bieren geschonken zodat een marktbezoek een maaltijd volwaardig kan vervangen. Bezoekers kunnen meteen ook de gloednieuwe editie van het eigen magazine Pleasures meenemen.

Vrijdag 16 oktober in La Quincaillerie, Brussel van 17 tot 23 uur 
Zaterdag 17 oktober in Dock’s Café, Antwerpen van 12 tot 15 uur 
Zondag 18 oktober in Pakhuis, Gent van 11 tot 15 uur

COCO ROCH, By Hannah Van Ongevalle for Atelier Nespresso

$
0
0
Tijdens de koffie cocktail workshop van Atelier Nespresso was het niet Hannah maar haar broer Ran die de cocktails verzorgde voor ons. Wij proefde dus niet deze Coco Rock met de Roasted Cosi by Ran. Toch klinkt dit recept zo goed, dat ik wilde delen.

COCO ROCH Indriya from India

Nodig:

  • 4 cl Ketel One Vodka 
  • 1 cl Grand Marnier 
  • 2 cl Filliers 15Y- graanjenever 
  • 1,5 cl Frangelico Likeur met gedroogde cascarabes 
  • 25 ml Grand Cru Indriya from India (kruidig - intensiteit 10)

    Doen:
    • Doe alle ingrediënten samen met ijs in een shaker met filter.
    • Shake gedurende 30 seconden.
    • Serveer de cocktail in een cocktailglas
      Hannah koos voor de Grand Cru Indriya from India voor zijn krachtige persoonlijkheid en zijn gekruide aromatische toetsen, die perfect samengaan met de kruiden die je terug vindt in de Grand Marnier en jenever. De Ketel One vodka benadrukt de aanwezigheid van de koffie in de cocktail. Als resultaat heb je een intene cocktail met een vleugje zoetheid vanwege de hazelnoot likeur

      Restaurant Floris - Sint-Andries (Brugge) - Floris Panckoucke

      $
      0
      0
      Floris Panckoucke maakt zijn droom waar: 
      'Ik heb er altijd van gedroomd om een eigen zaak te hebben voor mijn dertigste verjaardag. In april (2015) werd ik 29, in juni opent het restaurant, lacht Floris.
      We kennen Floris Panckoucke nog van in restaurant Savarin (Oostende). Twee jaar geleden hebben we daar genoten van een Jong Keukengeweld lunch. Nu, twee jaar later nog altijd Jong Keukengeweld. maar deze keer in hun eigen pand. Floris en zijn vrouw Virginie Opstaele opende in juni 2015 hun eigen restaurant "Floris" in Sint-Andries (Brugge) 
      Floris studeerde aan 'Ter Groene Poorte' in Brugge. Verder leerde hij gedurende 2,5 jaar de stiel bij Hof Van Cleve. De afgelopen 5 jaar waren Floris en Virginie het gezicht van restaurant Savarin Oostende. hij als chef-kok in de keuken, zij als zaalverantwoordelijke. Na twee jaar scoorde Savarin met 15/20 in Gault&Millau. Begin 2015 zijn Floris en Virginie klaar voor een nieuw avontuur. In de lente van 2015 openen ze hun eigen restaurant. In afwachting ging Panckoucke tijdelijk aan de slag in driesterrenretaurant Hertog Jan.

      Het gebouw, een voormalige schilderszaak werd volledig gestript. Binnenhuisarchitect Lieven Musschoot zorgde voor een moderne en strakke inrichting. Een fris en smaakvol decor waar de halfopen keuken een grote hoofdrol in speelt. Voor de wijnkaart werkten ze samen met Yanick Dehandschutter, die werd uitgeroepen tot beste sommelier van België. 

      Als aperitief werd er gekozen voor een heerlijk glaasje Champagne "André Goutorbe & Fils". Hierbij kwam al snel enkele frisse hapjes die door Floris zelf aan tafel werden voorgesteld.

      Olijf - Peper - Verse kaas 
      Krokant - Avocado - Artisjok 


      Makreel - Komkommer - Groene appel

      Menu:
      Oosterschelde paling - Tomaat - Bloemkool - Groene selder

      Bijgerecht: Tomaat - Basilicum - Mozzarella
      Ik lust nog wel zo een kommetje. Deze versie van tomaat-mozzarella was veruit de beste ooit..

      Pladijs 
      Gierst - Keytebier - Mossel

      Bavette "Belfurn" uit Veurne
      Kikkererwt - Ajuin - Broccoli
      De portie rundvlees had in deze  4-gangen menu misschien een stukje minder mogen zijn. De Pommes Pont Neuf misschien dan weer eentje extra.  

      Framboos
      Witte chocolade - Karamel - Citroen
      Het is niet gemakkelijk om met een dessert te scoren bij Sofie, Floris, you did it!!
      Heerlijke smaken & texturen, fris en vooral niet te zoet. Knap dessert.

      Bij de koffie
      Buiten de koekjes bij de koffie verscheen er nog een mini dessert op tafel met banaan en mango

      : Gistelsesteenweg 520
      8200 Sint-Andries 
      Telefoon: 050 73 60 20

      Nieuw bij Wonderbox: de 100% Belgische geschenkdoos Prestigieus Tafelen “Jeunes Restaurateurs d’Europe”

      $
      0
      0
      Wonderbox, dé specialist van de betere geschenkdozen, breidt haar gamma uit en trekt daarbij resoluut de gastronomische kaart! Het merk pakt namelijk uit met Prestigieus Tafelen “Jeunes Restaurateurs d’Europe”, een fonkelnieuwe geschenkdoos die u in België trakteert op een gastronomische maaltijd voor twee personen in één van de 23 restaurants met het label Jeunes Restaurateurs d’Europe of in een van de 7 restaurants met het label Table d’Honneur.


      Maar wie zijn die Jeunes Restaurateurs d’Europe eigenlijk? JRE is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal gedreven worden door hetzelfde verlangen: hun talent en hun liefde voor het vak met anderen delen. De jonge en ambitieuze chefs – via een interne procedure geselecteerd op kwaliteit – behoren tot de fine fleur van de Europese gastronomie. Europa telt meer dan 320 JRE-restaurants in 12 verschillende landen. Respect voor tradities en streekproducten zet in deze restaurants de toon. Vernieuwend en vindingrijk koken zit deze chefs in het bloed. Hun culinaire erfgoed verloochenen, dat doen ze immers nooit.

      De nieuwe geschenkdoos kost 124,90 euro en geeft recht op een viergangenlunch of -diner voor twee personen. (Meestal niet op Zaterdag avond)

      De Wonderbox-geschenkdozen zijn te koop via www.wonderbox.be en in diverse verkooppunten (FNAC, Carrefour, Mediamarkt, Club, Cora,...).

      OTOMAT - Heavenly Pizza, op het Antwerps Eilandje

      $
      0
      0
      Voor deze nieuwe pizza-formule die qua beleving sterk afwijkt van een Italiaanse pizzeria vonden de initiatiefnemers inspiratie in o.a. Brooklyn (New York) en Shoreditch (Londen). Daar kent pizza al een tijdje een revival.

      Ssssst…hier rijst den deeg
      Jawel, het pizza deeg wordt met Duvel gist gemaakt. Zo werd in samenwerking met wereldkampioen pizzabakker Thierry Griffagnino een eigen deeg ontwikkeld waarin het biergist van Duvel voor het rijzingproces zorgt. Naast de pizzabodem gebakken op steen zullen ook toppings voor een andere beleving en smaakervaring zorgen. Op het repertoire staan immers naast twee klassiekers ook tien signatuurpizza’s (witloof en ham, tomaat en garnalen, peer met blauwschimmelkaas,…).

      Deeg met gisten van duvel & toppings die zorgen voor een andere smaakervaring, dat moest getest worden. Om te beginnen kozen we voor de "House Burrata, To share upfront. Een heerlijke combinatie van smeuïge burrate met verschillende soorten tomaatjes en een lekker stukje brood. Top!
      Nadien kwam de Poute Chasseur en Tomate Cerise aan tafel. De ene pizza (waarvan de bodem iets krokanter had gemogen) met kip, champignons, spek, ricotta, mozzarella en dragon, de andere met sla, tomaatjes en (te weinig) garnalen. Hierbij een duveltje en een glas witte wijn van den tap. Misschien hebben we gewoon de verkeerde pizza's gekozen, want naar't schijnt is die met courgette en mozzarella super lekker.

      Otomat
      Van Schoonbekeplein 11
      2000 Antwerpen
      www.otomat.be
      Pizza’s kunnen ook uitgehaald worden en een terras is voorzien.


      DKZ sur l’O, een verlenging van land naar zee.

      $
      0
      0

      Met Boogie boy, Kenny Bernaerts en Jeremie Landweer op het water

      Restaurant De Kleine Zavel onderging de laatste jaren een gehele concept switch. Het team werd vernieuwd om het culinaire niveau nog verder de hoogte te laten inschieten. Met meesterchef Kenny Bernaerts werd ook nog eens ‘the best of the best’ binnengehaald als executive chef. Heel wat gerechten op de kaart zijn dus Bernaerts creaties!
      Nu dat allemaal is gebeurd, worden de neuzen verder de toekomst in gericht, met als eerste grote nieuws het oprichten van de DKZ Group en een verlenging van land naar zee.
      De Antverpia 17, een voormalige Flandia boot werd volledig gerenoveerd en omgetoverd tot drijvend restaurant. Dit als verlengstuk van restaurant De Kleine Zavel. Wij hadden het geluk er bij te mogen zijn tijdens het dopen van deze boot. Na een uurtje te wachten op de schepen van Toerisme, Koen Kennis verschoot ik ervan dat er nog een fles champagne over was om de boot te dopen. 

      Eens vertrokken schoot topchef Kenny Bernaerts in actie om een eerste gerecht op basis van horsmakreel en koriander te dresseren. Persoonlijk ben ik niet zo gek van horsmakreel, toch zorgde de nodige verse kruiden voor mooie smaken.
      Een gegrild stukje filet mignon met heerlijke choronsaus en artisjok werd geserveerd als hoofdgerecht.
      Het dessert was de topper van de avond, Roomijs van gezouten karamel met warme chocolade mousse en crumble van cacao. Kenny, dat receptje wil ik wel !! De keuken op een boot is natuurlijk veel beperkter al in een restaurant.  Toch proberen ze hier op een creatieve manier mee om te gaan. 
      Vanaf nu vaart DKZ sur l’O elke Zaterdag uit. Geniet voor € 90 van een aperitief, 4-gangen menu incl wijnen, water en koffie of thee. Dit met een prachtig uitzicht op de skyline van Antwerpen.
      Voor meer info, hou de Facebook pagina van De Kleine Zavel in de gaten


      Viewing all 57 articles
      Browse latest View live